„PanSalt“ yra mokslininkų kartu su gydytojais sukurtas produktas, kurį galima tais pačiais kiekiais vartoti vietoje druskos.
„PanSalt“ sudėtyje yra vertingų mineralų, saugančių kraujagyslių sistemą ir mažinančių tinimą.
Vartojant „PanSalt“ maistas tampa skanesnis be jokio žalingo poveikio.
Sudėtis: 57 % natrio chlorido, 28 % kalio chlorido, 12 % magnio sulfato, 2 % lizino hidrochlorido, 1 % silicio dioksido ir 0,0036 % jodo. „PanSalt“ sudėtyje yra 25 mg/kg jod.
Vartojimas: kadangi „PanSalt“ mineralinė druska yra švelnesnė nei įprasta druska, jos galima naudoti trečdaliu daugiau (dozuojant gramais). „PanSalt“ sudėtyje yra tiek jodo, kiek ir įprastoje druskoje – 2,5 mg/100 g.
Gamintojas: „Oriola Oy“, Suomija
Su maistu vartojant „PanSalt“ sumažėja:
- apkūnumo problemos;
- su nėštumu susijęs tinimas ir preeklampsijos rizika;
- dėl amžiaus padidėjęs kraujo spaudimas;
- poreikis vartoti vaistus nuo aukšto kraujospūdžio;
- širdies ir kraujagyslių ligų rizika.
Vartojant „PanSalt“:
- gaunamas reikiamas kiekis kalio ir magnio, kurių įprastoje druskoje nėra;
- galima mėgautis įprastu druskos skoniu su mažesniu natrio kiekiu;
- lizino hidrochloridas (aminorūgštis) suteikia malonų skonį; sumažinamas magnio kartumas;
- dėl lizino hidrochlorido druska nesukietėja.
- Rekomenduoja Aplinkos sveikatos centras ir Dietologų bei ginekologų asociacija. Rekomenduoja šeimos gydytojai.